T K

Yapay Zeka ile İK Süreçlerinin Dijitalleştirilmesi

FAKİR ELEKTRİKLİ EV ALETLERİ DIŞ TİCARET A.Ş.

Yapay Zeka ile İK Süreçlerinin Dijitalleştirilmesi

Proje İçeriği

"Yapay zeka ve artırılmış gerçeklik teknolojilerini kullanarak, seçilen veya yeniden oluşturulan bir avatar ile metinden video çıktıları elde ederek, işe alımlarda, oryantasyon ve eğitim süreçlerinin dijitalleştirilmesini sağladık. Tüm birimler ve yöneticiler kendi birimlerini tanıtan metinleri paylaştılar, bu metinlerden video oluşturduk. Her birim iş süreçleriyle ilgili eğitim dokümanları hazırladılar, bu dokümanları metinden video oluşturma teknolojisini kullanarak dinamik birer video sunumları haline getirdik. Bu dijitalleşmeyi gerçekleştirmeden önce, insan kaynakları birimi işe yeni başlayan kişileri tüm şirket birimlerini gezdirerek oryantasyon yapmaktaydı, ayrıca iş süreçleri ile ilgili her birim yüz yüze eğitimler vermekteydi. Bu projemizi hayata geçirdikten sonra işe yeni başlayan kişilere hoş geldin e-mail'i içeriğinde tüm birimlerin tanıtım videoları, iş süreçleri ile ilgili eğitim videoları paylaşılmaktadır. Daha önce bir kere yüz yüze verilen eğitimler, artık istenilen zamanda istenildiği kadar seyredilerek verimlilik ve hızlı adaptasyon sağlanmıştır."


Projenin Amacı

Kurum içindeki süreçleri iyileştirmek için bu projeyi yaptık.


Proje içindeki en büyük inovasyon nedir? (yeni bir teknoloji veya var olan teknolojinin farklı kullanımı gibi. IOT, M2M, AI vb.)

Bu projemizdeki en büyük inovasyon, Yapay Zeka teknolojilerini kullanarak metinden video oluşturmaktır. Ayrıca iş süreçleri, personel ve içerik değişiklikleri gibi durumlarda metin içeriklerinin güncellenmesi ile anlık olarak dinamik videolar oluşturulabilmektedir. Bu proje ile cast ve prodüksiyonu tamamen devreden çıkartarak kişilere bağımlı olmadan hızlı videolar oluşturulabilmektedir.


Proje kurum içindeki hangi bölüme fayda sağlamıştır?(satış, pazarlama, finans, İK, IT, Üretim, Planlama, Satın alma, Lojistik Müşteri İlişkileri gibi)

Proje İnsan kaynakları bölümüne, ayrıca oryantasyon ve eğitime katılan tüm bölümler için fayda sağlamıştır.


Projenin hayata geçirilmesi konusunda üst yönetimin desteğini tam olarak alabildiniz mi?

Evet


Proje sonunda ortaya çıkan sonuçları analiz edebildiniz mi? Rakamsal verilerle ifade eder misiniz?(ROI, maliyetlerde yüzdesel azalma, üretim süresinde azalma, hata payının düşmesi vs.)

Bu projemiz sayesinde İnsan Kaynakları biriminin iş süreçleri hızlandı, daha az efor ile verimlilik elde ettiler. İşe yeni giren kişiler için dijitalleştirilmiş süreç daha ilgi çekici hale gelerek, adaptasyon süreçleri hızlandı.


Projenizde şirket içinden kaç kişi aktif olarak görev almıştır? Ekip birimleri hakkında kısaca bilgi verir misiniz?

5


Projenizde (varsa)işbirliği kurduğunuz veya destek aldığınız bilişim şirketlerini belirtiniz.

D-ID, synthesia


Proje sırasında kullandığınız ve spesifik önemi olan markaları (varsa) belirtiniz. (Yazılım veya donanım markaları)

-